Over Anette

Over Anette

Mijn naam is Anette Ebert, beeldhouwer en beeldend kunstenaar. Ik ben in Duitsland geboren en opgeleid tot houtbeeldhouwer in Flensburg. Ik heb meegewerkt aan verschillende projecten zoals de reconstructie van het Knochenhaueramtshaus in Hildesheim en Die Waage in Braunschweig. Tevens heb ik Product Design gestudeerd te Hildesheim. Mijn examenwerkstuk, een kinderbed, is bij de firma Schütz in Coburg in productie gegaan. In Aken (D) heb ik met heel veel plezier een aantal jaren een houtwerkplaats voor meisjes begeleid. 

Als beeldhouwer werk ik graag met hout. Vaak zijn mijn beelden momentopnames: mensen of dieren komen figuurlijk uit het hout tevoorschijn. Hierbij werk ik met Europese houtsoorten: voor buitenbeelden gebruik ik meestal eiken of acacia, voor beelden die binnen komen te staan linde of hout van fruitbomen zoals peer, pruimen of notenhout. De uitstraling van het hout is bepalend voor het beeld. Ook werk ik met materialen zoals klei, was of aluminiumcement. Bij mijn schilderijen zijn verschillende materialen terug te vinden zoals aquarel, acryl en olieverf. Tevens werk ik met gemengde technieken en met de spannende houtdruktechniek.

Ik maak werk in opdracht en eigen werk. In de gemeente Tynaarlo en de provincies Groningen en Drenthe werk ik met kinderen/jeugd en volwassenen aan verschillende projecten. Regelmatig verzorg ik workshops, voor leerlingen binnen en buiten schooltijd. Sinds 2010 ben lid van  kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL). Ik woon in Assen en heb een eigen atelier aan huis en in Eelde.

Alles stroomt. Heraclitus
103724 bezoekers (164680 hits) sinds 9-9-2013